SSW beëindigt contract met bedrijf waarvan medewerker geld jatte na explosie Bilthoven

Woningcorporatie SSW heeft het contract beëindigd met het bedrijf waarvan een medewerker geld stal van slachtoffers van de gasexplosie in Bilthoven. De man hielp bij het opruimen van de ravage na de explosie aan de Weegschaal, maar stak geld dat hij in het puin vond in zijn eigen zak.

Een getuige zag hoe de 26-jarige man uit IJsselstein iets in zijn broekzakken stopte en lichtte de politie in. Toen agenten de man even later aanspraken, bleek de man in totaal 355 euro in zijn bezit te hebben.

SSW noemt het in een reactie onbegrijpelijk dat iemand probeert te stelen van bewoners die tijdens de explosie bijna alles zijn kwijtgeraakt. De woningcorporatie zegt veel voorzorgsmaatregelen te hebben genomen om zulke incidenten te voorkomen. Zo werd de flat direct na de explosie zowel zichtbaar als onzichtbaar beveiligd. Ook werden de ingeschakelde bedrijven gecontroleerd op onder meer keurmerken, certificering en referenties.

"Van alle medewerkers van de verschillende diensten, inspecties, adviseurs en aannemers bleek er helaas één slechte intenties te hebben", laat een woordvoerder van SSW weten. "Het is de verantwoordelijkheid van ieder van deze partijen om zorg te dragen voor de betrouwbaarheid van hun medewerkers." Nadat de man werd gesnapt, is het contract met het bedrijf waar hij werkte daarom beëindigd.

De IJsselsteiner is aangehouden voor diefstal. Inmiddels is het grootste deel van de woningen leeggehaald door een gespecialiseerd bedrijf.

(Bron en foto: RTV Utrecht)


advertentie