Raad beslist in december over woningbouw Hessingterrein De Bilt

Op het voormalige terrein van de luxe autodealer Hessing staat woningbouw gepland. Gisteravond was er een inloopavond over het project De Grift. Er kan nog tot en met 13 oktober worden gereageerd op de plannen. Naar verwachting zal de gemeenteraad in december een besluit nemen.

Ontwikkelaar Verwelius heeft een aangepast plan gemaakt voor het gebied aan de Utrechtseweg. Het bestaat uit meerdere type woningen, zoals villa's, twee-onder-één-kapwoningen, rijtjeshuizen en huurwoningen in het middensegment.

'Elite-eiland'Verwelius en Hessing lanceerden meer dan tien jaar geleden het villaplan Park Bloeyendael, een 'gated community' met een slotgracht voor de hoogste prijsklasse. Dit project kwam mede door de kredietcrisis niet van de grond. Critici noemden het plan spottend 'elite-eiland'.

In de nieuwe plannen is veel aandacht voor het inpassen van de nieuwe buurt in de groene omgeving, die deel uitmaakt van het van het Nationaal Natuur Netwerk en De Nieuwe Hollandse Waterlinie. Zo wordt ruimte gegeven aan de wens om een bredere ecologische verbinding aan te leggen, aansluitend op de faunapassage Griftenstein onder de Utrechtseweg.

Bron: RTV Utrecht / Foto: Verwelius


advertentie