Oog op De Bilt - Lokale pers maakt kennis met nieuwe college van De Bilt

Vrijdag 17 juni maakte de lokale pers op informele wijze kennis met de nieuwe collegeleden van gemeente De Bilt. Het college is op 31 mei officieel door burgemeester Sjoerd Potters benoemd en geïnstalleerd.

De nieuwe wethouders Anne Marie 't Hart (GroenLinks), Pim van de Veerdonk (Beter De Bilt) en Krischan Hagedoorn (PvdA) en de na vier jaar ervaren Dolf Smolenaers (D66), zijn hard bezig met hun inwerkperiode. Ze gaan de komende tijd op werkbezoek bij verschillende instanties en maken kennis met de ambtenaren en de vele dossiers die op hen wachten.

Het zijn drukke tijden waarin zowel de dag, de avond, als de weekenden zijn gevuld, meldden 't Hart en Van de Veerdonk. Zij hadden ook al hun eerste 'heisessie' meegemaakt. Pim van de Veerdonk heeft zich bijvoorbeeld georiënteerd op de gemeentewerf en (op de vuilniswagen) bij de afvalverwerking Renewi in Nieuwegein.

Afwezig bij het persgesprek was Krischan Hagedoorn. Hij was aanwezig bij het Groot Mantelzorggesprek dat plaatsvond in De Biltsche Hoek. Gisteren al zat hij als de nieuwe klimaatwethouder van De Bilt aan bij de U16 overleg van de Regionale Energiestrategie (RES). 

Overigens is niet alleen het college bijna geheel vernieuwd. Er zijn ook veel nieuwe ambtenaren en nieuwe leden van het ambtelijke Management Team ingestroomd. 

De 'groene' wethouder Anne Marie 't Hart kondigde nog aan dat de raadswerkgroep Biodiversiteit op 24 juni 2022 een fietstocht door de gemeente organiseert. 

Op de foto vlnr: Veroniek Clerx (Regio TV De Bilt), Annemarie 't Hart (wethouder), Nils de Kruijff (AD), Dolf Smolenaers (wethouder), Guus Geebel (Vierklank), Pim van de Veerdonk (wethouder) en Sander van Oorspronk (woordvoerder gemeente De Bilt)


advertentie