RegioTV De Bilt

Medewerker 'met hesje' jatte geld uit puin na gasexplosie in Bilthoven

Een medewerker is opgepakt voor het stelen van geld van de slachtoffers van de gasexplosie in Bilthoven. De man hielp bij het opruimen van de ravage na de explosie aan de Weegschaal in Bilthoven, maar stak geld dat hij in het puin vond in zijn eigen zak.

Het gaat om een 26-jarige man uit IJsselstein. Een getuige zag dat iemand in een oranje hesje van het bedrijf bij de verwoeste appartementen rondliep en iets in zijn broekzak stopte. De getuige lichtte de politie in.

Agenten hebben daarna een tijdje van een afstand naar de werkzaamheden gekeken. Het viel hen op dat de man in het oranje hesje geregeld schichtig om zich heen keek. Toen agenten hem later aanspraken, gaf de verdachte toe dat hij meerdere briefjes van 50 euro (totaal 355 euro) uit het puin had gehaald en in zijn zak had gedaan. In totaal had de man 355 euro aan contant weggenomen. De man is aangehouden voor diefstal.

Eerder meldde de politie dat de man medewerker was van een sloopbedrijf of een inspectiebedrijf, maar dat neemt de politie nu terug. Het gaat volgens de politie om 'een medewerker met een hesje'. Van welk bedrijf de medewerker is wil de politie niet zeggen. Het Openbaar Ministerie gaat bekijken of de man verder vervolgd wordt.

Gaslek

Door een gaslek ontstond er op 21 april een explosie in een flat aan de Weegschaal in Bilthoven. Door de kracht van de klap, stortte een deel van de gevel in. Meerdere brandweerlieden en agenten, die aanwezig waren om te assisteren, raakten gewond.

Meerdere appartementen werden volledig verwoest door de explosie. Alle bewoners van de flat moesten hun woning verlaten, ze zijn sindsdien elders ondergebracht.