Kunstenhuis in gesprek met auteur Marion Bloem

Kunstenhuis Idea voert regelmatig gesprekken met auteurs in de theaterzaal van het Lichtruim in Bilthoven. Regio TV De Bilt zendt de opnames van deze gesprekken uit op tv. Op 8 maart ging Bea Richter van het Kunstenhuis in gesprek met schrijfster Marion Bloem, over haar nieuwe boek Meisjes uit het dorp. Met medewerking van Patrick Drabe op gitaar.

Samenvatting boek:

Tegen het decor van het dorp in de jaren vijftig en zestig, herinnert Ramona zich haar puberteit, jonge hartstocht, en de onverwerkte trauma’s van haar ouders. Koos ze voor loyaliteit voor familie of voor vriendschap, en hoe balanceerde ze tussen aanpassing en behoud van eigenheid?

Haar oudere zus wist zich voortdurend te omringen met vriendinnen, zelf had ze pen en papier als toevlucht. Ze schrijft over zusjesliefde en meisjesvriendschap in de tijd waarin een tv bijzonder was, de anticonceptiepil nog niet beschikbaar, maar flowerpower al wel geproefd. Een periode waarin haar ouders zich soms afvroegen of de vlucht naar Nederland wel de juiste keuze was geweest.

De volledige opname van het gesprek is de komende tijd te zien via digitale tv. Frequenties: Ziggo kanaal 43, T-Mobile kanaal 739 en KNP/XS4All kanaal 1480.


advertentie