Koningin Máxima ontvangt wens voor meer muziek in de klas

Koningin Máxima werd hartelijk ontvangen en getrakteerd op een leuk en afwisselend programma in het openluchttheater Cabrio in Soest. Een van de sprekers was directeur Ella Prins van de Julianaschool in Bilthoven. Zij sprak daar namens alle leerlingen van basisscholen in De Bilt en Zeist.

Ella is al jarenlang een warm pleitbezorgster van muziek op haar school: “muziek hoort erbij’. Alle 500 kinderen op haar school krijgen gedurende hun hele schooltijd meerdere instrumentale lessen aangeboden en daarmee is de school een voorbeeld voor heel veel andere scholen.

Zo ontstond samen met KunstenHuis De Bilt-Zeist het plan om tot een cultuurakkoord te komen met alle basisscholen in gemeenten De Bilt en Zeist. In dit akkoord worden afspraken gemaakt over muzieklessen op de scholen. Zeker in tijden van corona dreigen de kunstlessen wel eens van het rooster te vallen. Met het akkoord worden scholen gestimuleerd om het belang van kunst- en cultuureducatie te onderschrijven, zodat het daarmee voor alle kinderen een vanzelfsprekendheid wordt op de scholen.

Deze hartenwens mocht Ella delen met Koningin Máxima. “Samen een liedje zingen en spelen geeft verbinding,” sprak Ella Koningin Máxima toe. “Mede dankzij u gaan Zeist en de Bilt zeker op 1 juli het muziekakkoord ondertekenen.” sprak ze verder. Waarop vervolgens beide kinderburgemeesters Sebastian van Dijk (Zeist) en Carmen Braak (De Bilt) namens alle kinderen uit Zeist en de Bilt hun handtekening zetten voor Méér Muziek in Zeist en De Bilt.


Trefwoorden:

advertentie