Ingestorte flat Bilthoven moet wellicht worden gesloopt

De door gasexplosies getroffen flat in Bilthoven blijft voorlopig onbewoonbaar en de kans bestaat dat het gebouw moet worden gesloopt. Dat hebben woonstichting SSW en burgemeester Sjoerd Potters van De Bilt aan alle huurders verteld.

De gemeente en de verhuurder hielden gistermiddag een besloten bijeenkomst met alle bewoners van Weegschaal 71-98. Daar ontstond een week geleden bij rioleringswerkzaamheden een gaslek. Twee ontploffingen zorgden voor enorme schade. Bij de tweede klap raakten vijf brandweermensen en twee politieagenten gewond. Een aantal van de 28 appartementen en een deel van de gevel is compleet weggevaagd.

Volgens directeur-bestuurder Danny Visser van SSW kunnen de huurders niet in het appartementencomplex wonen zolang gas, water en elektriciteit zijn afgesloten. Bovendien voert de Onderzoeksraad voor Veiligheid nog een technisch onderzoek uit naar de oorzaak van de explosies.

Daarna wordt bekeken welk deel van het gebouw geschikt is om er bewoners terug te laten keren. SSW houdt de mogelijkheid open dat het hele gebouw tegen de vlakte moet. Daarover komt over een paar weken pas duidelijkheid.

Zodra het veilig is krijgen de elders ondergebrachte huurders de gelegenheid om spullen uit hun huizen op te halen. Direct na de ramp is er beveiliging ingesteld om de achtergebleven bezittingen in het gebouw te beschermen.

(Bron: RTV Utrecht)


advertentie