Huurwoningen in oude politiebureau

Op 5 juli werd een intentieovereenkomst ondertekend voor de ontwikkeling van circa 30 sociale- en middenhuurwoningen in het oude politiebureau van De Bilt.
De sociale- en middenhuurwoningen maken deel uit van een nieuwe woonbuurt op het voormalige terrein van de politie en de gemeentelijke volkstuinen aan de Leyenseweg in Bilthoven. Het plan biedt een gevarieerd woningprogramma voor verschillende doelgroepen. Met zowel grondgebonden woningen als huur- en koopappartementen. De stedenbouwkundige indeling is, om in termen van de naastgelegen historische wijk Vogelenzang te blijven, geïnspireerd op het vogelnest principe. Daarbij worden de woningen gebouwd rondom een veilige en groene oase van rust waar buurtbewoners kunnen ontspannen en elkaar ontmoeten.

Het is de verwachting dat de gemeenteraad na de zomer een besluit neemt over het plan. Vervolgens wordt het ontwerp van de woningen gemaakt en zal de bestemmingsplanprocedure doorlopen moeten worden. In de tussentijd (in ieder geval tot de zomer van 2022) kunt u voor allerlei leuke activiteiten terecht bij Buro Lou die het gebied nu alvast nieuw leven inblazen.
Geïnteresseerden voor het nieuwbouwproject kunnen zich aanmelden voor de projectnieuwsbrief via www.leyenseweg.info.

Foto: Keri Stoelinga
De ondertekening van de intentieovereenkomst door  Henri Pleizier (Aalberts ontwikkeling), Danny Visser (Woonstichting SSW) en Galtjo van Zutphen (DiD Vastgoedontwikkeling).advertentie