RegioTV De Bilt

Gasexplosies verwoesten deel flat Bilthoven - update

Bij een gaslek onder een flatgebouw in Bilthoven is na twee explosies een deel van de gevel ingestort. Volgens de Veiligheidsregio Utrecht zijn daarbij onder de hulpverleners enkele gewonden gevallen. 

Bij werkzaamheden bij een appartementencomplex aan de Weegschaal is een gasleiding geraakt. Nadat de flat al voor een deel was ontruimd, beschadigde een kleine ontploffing een deel van de gevel.

Een grotere explosie veroorzaakte een gat in de gevel, waardoor er van boven naar beneden dwars door de flat heen gekeken kan worden. Stedin heeft de gastoevoer in de wijk afgesloten.

Bij een persconferentie maakten de gemeente De Bilt, de SSW en de Veiligheidsregio Utrecht bekend dat 5 brandweermensen en 2 politieagenten bij de explosie gewond raakten. Vier brandweermensen liggen nog in het ziekenhuis. 

Tijdens de persconferentie werd ook bekendgemaakt dat alle bewoners van de flat voorlopig elders onderdak moeten vinden. Het gaat om in totaal 28 woningen. Voor mensen die niet bij familie of vrienden terecht kunnen, wordt een opvanglocatie geregeld. Direct na de explosie ving de SSW mensen op in haar kantoor in de buurt van de getroffen flat. 

De SSW vraagt bewoners van de flat om zich te registreren via telefoonnummer 030 - 2205833.

De oorzaak van de explosie wordt nog onderzocht.