Een op negen huishoudens in De Bilt is miljonair

Het aantal miljonairs in Nederland is voor het zesde jaar op rij toegenomen. In de Bilt - in de provincie Utrecht dé gemeente voor miljonairsgezinnen - heeft inmiddels een op de negen huishoudens een vermogen van meer dan een miljoen euro.

Dat blijkt uit cijfers die statistiekbureau CBS vannacht heeft gepubliceerd. Volgens de jongste meting op 1 januari 2020 telt ons land 278.000 huishoudens die over minimaal een miljoen euro beschikken.

Al jaren heeft De Bilt verhoudingsgewijs de meeste Utrechtse miljonairs. In die gemeente steeg het aandeel zelfs naar 11,1 procent. Ook De Ronde Venen (8,5 procent), Oudewater (8,1), Renswoude (8,1) en Utrechtse Heuvelrug (7,8) mogen zich rijk rekenen.


De onderzoekers hebben bij het berekenen van de vermogens van Nederlanders niet alleen gekeken wat er op de bankrekening staat. Ook zaken als de woningwaarde en aandelen zijn meegeteld. Miljonairs hebben vaak kapitaal in bedrijven gestoken. Eventuele schulden, zoals een hypotheek, zijn daar vanaf getrokken.

(Bron: RTV Utrecht)


advertentie