Celester uit Bilthoven in finale K2 zoekt K3: 'Het is mijn droom het nieuwe K3tje te worden'

Al maanden is ze ermee bezig en vanavond wordt dan eindelijk duidelijk of haar droom uitkomt: Celester de Nijs uit Bilthoven staat in de finale van het televisieprogramma K2 zoekt K3. Uit ruim 22.000 aanmeldingen is zij samen met drie anderen overgebleven in de strijd om wie het nieuwe gezicht van de meidengroep wordt.

De 21-jarige Celester is blij dat ze het zover gekomen is. “Ik had nooit durven dromen dat ik van al die duizenden aanmeldingen nu nog in de race zou zitten. Ik ben ontzettend trots op mezelf, maar nu ik in de finale sta wil ik natuurlijk ook wel winnen. K3 worden is echt al van jongs af aan mijn droom. Toen ik zag dat Klaasje weg ging werd ik helemaal gek. Ik dacht: deze kans ga ik nooit meer krijgen. Er was ineens een mogelijkheid om mijn droom in vervulling te laten gaan.”

De 21-jarige Celester is altijd al groot fan geweest van K3. “Vroeger ging ik naar de musicals en concerten van K3 samen met mijn moeder. Mijn moeder vroeg aan mij wat ik later wilde worden en ik keek naar het podium en wist het zeker. Ik wil K3 worden. Omdat ik wist dat dit haast onmogelijk was, omdat er al een K3 was, heb ik lang volgehouden dat ik achtergrond danseres van K3 zou worden.”

Vooral genieten

Tot nu toe voelde het programma niet echt als een wedstrijd. “Ik ben vooral heel erg aan het genieten van dit hele avontuur. We hebben een hele fijne tijd met elkaar en ik gun het iedereen om het nieuwe K3tje te worden. Voor mij is het belangrijk dat degene wint die het beste matcht met wat Hanne en Marthe zoeken.”

Foto: ANP

De finalisten: Diede van den Heuvel, Amy Courtens, Celester De Nijs en Julia Boschman

De liefde voor muziek en dans heeft ze meegekregen vanuit haar familie “Mijn opa heeft zijn hele leven in verschillende bands gespeeld. Hij speelde gitaar en zong er ook bij. Sommige zullen hem misschien wel kennen van de Utrechtse band Plebs.” De band Plebs zong met een plat Utrechts accent. Onder andere bekend van het nummer: ‘k wist niet dat je kwaad werd. “Het dansen heb ik meer van mijn moeders kant. Mijn oma heeft vroeger op ballet gezeten en mijn moeder heeft op hoog niveau gedanst.”

Verhuizen naar België

Celester is opgegroeid in Bilthoven en woont daar nog steeds samen met haar zusje en haar ouders. Als ze de finale wint gaat ze verhuizen naar België. “Mijn vriend heeft al gezegd dat hij met me mee verhuist naar België als ik win."

"Voor hem is het wel heel spannend", zegt Celester. "Zijn leven zou dan helemaal veranderen, maar hij is apetrots. De afgelopen week heeft hij met een poster van mij achterop zijn auto rondgereden. Om mensen op te roepen om op me te gaan stemmen.”

De vriend van Celester rijdt rond met een poster van zijn vriendin

Haar grootste fan is toch wel haar tien jaar jongere zusje. “Mijn zusje zit nog op de basisschool en ze is mijn grootste fan. Ze heeft samen met haar vriendinnetjes een appgroep aangemaakt, ‘K2 zoekt K3’ waar ze elkaar op de hoogte houden van alles wat er gebeurd. Voor haar vriendinnen was ik eerder altijd gewoon haar zus, maar nu vinden ze het toch wat spannender om mij te zien. Nu ben ik in plaats van haar zus, Celester van K3.”

K3 in plaats van tandartsassistente

Voordat ze aan het K3 avontuur begon deed Celester iets heel anders. Ze studeerde mondzorgkunde in Utrecht en werkte daarnaast als tandartsassistent. “Dat is natuurlijk totaal iets anders, maar de overeenkomst tussen de twee is dat ik veel met kinderen werk. Daardoor heb ik al best wat ervaring opgedaan in het werken met kinderen.” Als haar K3-droom in duigen valt kan ze altijd nog terug naar haar studie mondzorgkunde.

Hoe de finale er vanavond precies uit gaat zien is nog geheim. Wel is duidelijk dat de huidige K3-leden, Hanne en Marthe, gaan beslissen wie zich bij hun meidengroep mag voegen. De finale is vanavond te zien om 19.55 uur op SBS6.


advertentie