Brandweer Bilthoven woedend na inbraak en diefstal gereedschap

Bij de brandweerkazerne in Bilthoven aan de Leyenseweg is in de nacht van 4 op 5 mei ingebroken. Daarbij is gereedschap gestolen uit brandweerwagens. De postcommandant baalt enorm: 'Wij, de vrijwilligers van de brandweer Bilthoven, zijn zwaar verbolgen."

In een bericht op Facebook schrijft postcommandant Peter Dekker dat het gestolen gereedschap onmisbaar is, onder andere bij ongelukken waarbij slachtoffers bekneld zijn geraakt. "Door deze laffe daad is daardoor de veiligheid van onze burgers in gevaar."

Volgens de Brandweer Bilthoven hebben de inbrekers bevrijdingsdag verkeerd begrepen. "Zij hebben toegang verschaft tot onze kazerne, en zowel bij ons voertuig, als het reserve-voertuig van Veiligheidsregio Utrecht, (red)gereedschap met toebehoren meegenomen. Dit gereedschap gebruiken wij normaal gesproken voor 'bevrijdingen' bij incidenten." In de kazerne staat een reservevoertuig omdat een wagen van de Bilthovense brandweer na de explosie aan de Weegschaal gerepareerd moet worden. 

De brandweer zegt ondanks de gebeurtenissen 24 uur per dag klaar te staan. Daar sluit commandant Dekker zich bij aan, zelf als het om de inbrekers gaat. "Het zal alleen iets langer duren om je te bevrijden dus zul je iets langer last ondervinden van het feit dat wij, de brandweer, je niet sneller konden helpen omdat je het nodig vond om ons gereedschap te jatten voor je volgende klus en toch zorgen we ervoor dat je bevrijd gaat worden."

De brandweer vraagt getuigen of mensen met een (deurbel)camera aan de Leyenseweg zich te melden bij de Politie.

(Bron: RTV Utrecht/Brandweer Bilthoven)


advertentie