14 oktober: Biltse Schooldag van de Duurzaamheid

Vandaag is de Schooldag van de Duurzaamheid in Gemeente De Bilt. De eerste gemeente in de provincie Utrecht die hieraan meedoet. Op 8 basisscholen staat deze dag voor 850 leerlingen van groep 5 t/m 8 spelenderwijs in het teken van duurzaamheid.

De scholen gaan in het bijzonder aan de slag met de Junior Global Goals. Dat zijn de werelddoelen van de VN in kindertaal. Zo kunnen kinderen ook begrijpen waar het over gaat. In elke klas wordt er een gastcollege gegeven en de kinderen gaan op excursie naar een lokaal bedrijf.

Een gezonde lunch kan op deze dag natuurlijk niet ontbreken. Alle kinderen, ook die uit de onderbouw, krijgen deze lunch aangeboden. Vrijwilligers hebben maar liefst 225 liter soep bereid voor 1.500 leerlingen.

Ook kunnen alle kinderen vandaag hun wereldwens voor de gemeente opschrijven. Een jury kiest daaruit later één wens die de gemeente De Bilt gaat uitvoeren. 

Op de foto: kinderen van basisschool Wereldwijs spelen een interactief spel met een waterbak: wat kun je aanpassen in en om huis zodat je minder last hebt van klimaatveranderingen.

Regio TV De Bilt interviewde in aanloop naar deze dag burgemeester Sjoerd Potters, wethouder voor duurzaamheid Krischan Hagedoorn en wethouder voor onderwijs Dolf Smolenaers. Bekijk hieronder de video's.


advertentie