Biltse raad stelt besluit Hessingterrein uit

De gemeenteraad in De Bilt heeft gisteravond niet gedebatteerd over de toekomst van het Hessingterrein. Projectontwikkelaar Verwelius wil daar 130 nieuwe woningen bouwen. Een stemming over het plan werd op verzoek van de provincie Utrecht uitgesteld tot 27 januari.De Biltse raad isĀ hopeloos verdeeld over het plan. Een klein deel van de 130 woningen moet gebouwd worden in een weiland achter het Hessingterrein. Dat weiland maakt onderdeel uit van een belangrijke ecologische natuurroute, waarlangs klein wild zich door de provincie kan verplaatsen.

De projectontwikkelaar heeft toegezegd om het verlies aan natuur in het weiland elders te compenseren. Maar de vraag of die compensatie voldoende is dwarsboomde de besluitvorming vanavond. De provincie liet in een brief aan de gemeente De Bilt weten dat een overeenkomst over die natuurcompensatie nader bestudeerd moet worden.

Volgens De Bilt en de provincie heeft een recente uitspraak van de Hoge Raad ervoor gezorgd dat er extra zekerheden in het contract moeten worden aangebracht. En dat kost tijd, meldt de provincie.

Het agendapunt is nu doorgeschoven naar de raadsvergadering van 27 januari 2022. Het is onzeker of het plan het haalt, D66 speelt daarbij een sleutelrol: het is nog steeds onduidelijk of de Democraten voor het behoud van de plaatselijke natuur kiezen of voor het bouwen van nieuwe woningen.

Dit is een artikel van RTV Utrecht


advertentie