Bilts Energie Beraad bijeen voor energieneutraal De Bilt

Op donderdag 7 december vond onder voorzitterschap van burgemeester Sjoerd Potters een bijeenkomst plaats van het Bilts Energie Beraad.

Dit samenwerkingsverband van gemeente De Bilt, energiecoöperatie BENG! en belangrijke Biltse partners werkt aan een energieneutraal De Bilt in 2030. Het Beraad komt tweemaal per jaar bijeen om de resultaten te bezien en initiatieven te nemen. Deze keer was het beraad te gast bij het KNMI.

Tijdens de bijeenkomst tekenden zes Biltse architecten voor deelname aan het Beraad. Daarmee zijn zij de 18e partner geworden. De architecten ontvingen uit handen van wethouder Anne Brommersma het Duurzaamheidssymbool.

Burgemeester Potters sprak van een flinke opgave die de gemeente en het Bilts Energie Beraad zich hebben gesteld. Het is dan ook noodzaak een grotere groep inwoners en bedrijven te motiveren om op korte termijn acties op het gebied van duurzaamheid te ondernemen.

“Het Bilts Energie Akkoord is voor veel gemeenten een voorbeeld”, zo stelde wethouder Anne Brommersma. Toch werd ook vastgesteld dat versnelling noodzakelijk is. “Met de huidige activiteiten halen we 10% van de doelstelling”, aldus de wethouder, “maar ik hoop en verwacht een cumulatieve groei”.


advertentie