VVD-kamerlid voorgedragen als burgemeester De Bilt

Sjoerd Potters wordt voorgedragen als nieuwe burgemeester van De Bilt. De gemeenteraad maakte dat dinsdag bekend tijdens een openbare vergadering.

Tijdens een besloten vergadering koos de gemeenteraad de kandidaat-burgemeester uit een aantal geselecteerde kandidaten. In een openbare vergadering maakte voorzitter Slootweg van de vertrouwenscommissie daarna de naam van de kandidaat bekend.

Sjoerd Potters is de beoogd opvolger van Arjen Gerritsen, die eind september burgemeester van Almelo werd. Zijn taken zijn sindsdien waargenomen door Bas Verkerk, voormalig burgemeester van Delft. 

Potters (43) is geboren in Tilburg en woont in Waalwijk. Hij is lid van de Tweede Kamerfractie van de VVD. Potters was korte tijd wethouder van de gemeente Waalwijk, werkte voor de provincie Noord-Brabant en de gemeenten Helmond en Oss. 

Slootweg noems Potters een krachtige en betrokken persoon: "De commissie acht hem zeer geschikt om de gemeente samen met de wethouders en raad te besturen".

De benoeming is definitief als de minister instemt en het koninklijk besluit is getekend. De raad hoopt Potters dan per 4 april als nieuwe burgemeester te verwelkomen. 


Trefwoorden:

advertentie