Chapeaupenning voor 2 gemeenteambtenaren

Burgemeester Bas Verkerk reikte op 15 februari 2017 de chapeaupenning uit aan de heer J. Schuurman en mevrouw Mevrouw Weterman – Van Andel.

De heer Schuurman werkte van 1969 tot 2016 bij Burgerzaken in De Bilt. In die 47 jaar zette hij zich in voor de gemeente en haar inwoners en was hij min of meer het gezicht van de gemeente.

Zo kreeg hij veel mensen aan zijn bureau die wilden trouwen, maar ook gezinnen die de Nederlandse nationaliteit wilden verkrijgen. Verder was hij verantwoordelijk voor de organisatie van de verkiezingen. Met zijn pensionering vertrekt er een helemaal kennis bij de gemeente.

Mevrouw Weterman - Van Andel werkte 20 jaar als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Eerst in de gemeente Maartensdijk en na de gemeentelijke herindeling in 2001 in gemeente De Bilt.

Als trouwambtenaar verbond zijn 168 bruidsparen in de echt, waarvan 30 in Maartensdijk. Het laatste huwelijk voltrok zij in 2012.

De heer Schuurman hield op het moment van de uitreiking zijn afscheidsreceptie. Hij was blij verrast met de onderscheiding. Ook voor mevrouw Weterman was de uitreiking een mooie verrassing. 


advertentie