VRU geeft eigen medewerkers een cadeau

De Veiligheidsregio Utrecht (VRU) geeft al haar medewerkers een cadeau. Alle 2500 medewerkers krijgen een rookmelder om op te hangen bij iemand die hen lief is.

Op het moment dat de brandweer gealarmeerd wordt is de brand al ontstaan. In het vertrek waar de brand zich ontwikkelt kan in drie minuten een situatie ontstaan die voor mensen niet te overleven is.

De actie speelt in alle Utrechtse gemeenten. Het grootste gedeelte van het medewerkersbestand van de VRU bestaat namelijk uit de vrijwillige brandweerlieden van alle brandweerposten binnen de provincie Utrecht.

Jaarlijks vindt in oktober de landelijke brandpreventieweek plaats. De afgelopen jaren heeft de VRU verschillende campagnes georganiseerd gericht op allerlei doelgroepen van burgers tot ziekenhuizen en van horeca tot scholen. Dit jaar is er voor gekozen het eigen personeel in stelling te brengen.

De Veiligheidsregio Utrecht is een samenwerkingsverband van de 26 Utrechtse gemeenten. De VRU coördineert de veiligheid van alle inwoners in de provincie Utrecht.


advertentie