RegioTV De Bilt

DOS trekt in topduel net aan kortste eind

In een wedstrijd die eigenlijk geen verliezer verdiende trok DOS uiteindelijk toch net aan het kortste eind en verloor nipt.
DOS kon gelukkig zaterdagavond weer beschikken over Marcella van Dijk die de woensdag training goed doorstond en ook Rik Nap was weer aanwezig. Alleen Jeroen Groot is nog geblesseerd. DOS gaf haar visitekaartje af door binnen twee minuten een 2-0 voorsprong te pakken. Het tweede aanvalsvak was iets minder scherp in het begin van de wedstrijd en Spirit kon weer gelijkmaken. Toch was het DOS dat weer op voorsprong kwam, maar in het verloop van de eerste helft pakte Spirit steeds iets meer het initiatief. Op basis van inzet en mentaliteit lukte het DOS om steeds aan te haken, maar in de laatste minuut voor rust scoorde Spirit en bepaalde de ruststand op 10-11. Direct na rust scoorde, net als bij aanvang van de 1e helft, aanvoerderster Marcella Bouwman en zette zo haar ploeg aan tot een sterk tweede deel van de wedstrijd. De tweede helft was DOS iets sterker en zorgde ervoor dat de wedstrijd een ware triller werd. Ruim twee minuten voor tijd scoorde Spirit de 19-20 en toen de bal met nog een kleine twee minuten weer in de aanval van Spirit kwam, speelde zij, zonder echte aanvalsdrang, de wedstrijd gecontroleerd uit. Zo kreeg DOS geen kans meer om de verdiende gelijkmaker te scoren.