Beter samenwerken aan Bilthoven Centrum

VVD De Bilt hield op 16 november een kernbijeenkomst over Bilthoven Centrum om te inventariseren hoe het ervoor staat en wat verbeterd kan worden.

Op de bijeenkomst kwamen bewoners, raadsleden en ondernemers af. Aan de orde kwamen de koopzondag, meer woningen, extra parkeerplaatsen, veilig wonen, veiligheid in het verkeer en de centrumfunctie van Bilthoven.

Bewoners voelen zich veilig in Bilthoven Centrum. Meer woningen is wenselijk, maar wel met extra parkeerplekken. Er mogen meer activiteiten bijkomen, ook voor jongeren. Die gaan nu elders uit.

Bestuurders zijn blij met het gratis parkeren, maar hebben wel moeite met de smalle en rechte parkeerplekken langs de Julianalaan. Ook is het oppassen met alle verkeersgebruikers, vooral als de Julianaschool begint en uitgaat. Bij het station is het veiliger geworden, dankzij de tunnel. 

In de zondagsopenstelling zit beweging, maar winkeliersverenigingen pakten hierin geen duidelijke rol. Het ondernemersfonds is een aanwinst, daar zijn al mooie evenementen uit voortgekomen. Maar de samenwerking tussen winkeliers, bewoners en politiek kan beter.  

Belangrijkste conclusie: de verschillende partijen moeten beter gaan samenwerken om een bruisend Bilthoven Centrum te creëren.advertentie