'Dit wordt de nieuwe burgemeester'

Benaderbaar, betrokken en het liefst niet te formeel, dat moet de nieuwe burgemeester volgens inwoners van De Bilt zijn.

Ook mag hij/zij best uit het bedrijfsleven komen, zo blijkt uit de online-enquête over de nieuwe burgemeester, die door 400 mensen is ingevuld. 

Na het afscheid van burgemeester Arjen Gerritsen is het proces voor de benoeming van een nieuwe burgemeester gestart. De Biltse gemeenteraad betrekt ook de mening van inwoners bij dit proces. Via een online enquête konden inwoners de afgelopen drie weken via 10 stellingen aangeven wat voor burgemeester zij graag zien. 

Inwoners willen graag een betrouwbare en wijze burgervader of –moeder, die midden in de samenleving staat. Een man of vrouw die weet wat er leeft en zo nodig daadkrachtig optreedt. Iemand die denkt in mogelijkheden en die boven de partijen staat. 

De gemeenteraad verwerkt de enquêteresultaten in de profielschets, die naar verwachting eind oktober wordt vastgesteld. De profielschets vormt de vacature waarin beschreven staat wat voor een gemeente De Bilt is, welke uitdagingen er liggen en welke vaardigheden en eigenschappen dat van een burgemeester vraagt.

Foto: Hans Lebbe/ HLP Images (uitsnede foto Arjen Gerritsen)advertentie