Burgemeester ontvangt erepenning tijdens afscheidsreceptie

Burgemeester Gerritsen heeft bij zijn afscheid de Erepenning ontvangen, de hoogste Biltse onderscheiding. Negen jaar stond Gerritsen aan het roer van De Bilt.

Gerritsen nam donderdag 22 september afscheid van de gemeenteraad tijdens een buitengewone raadsvergadering. Hierin droeg hij de ambtsketen over aan loco-burgemeester Hans Mieras.

Aansluitend verwelkomde een erehaag van politie en brandweer en de muziek van de Koninklijke Biltse Harmonie de burgemeester op zijn afscheidsreceptie.

Er was een rij van meer dan een uur van mensen die persoonlijk afscheid wilden nemen: inwoners, mensen uit het bedrijfsleven en van maatschappelijke organisaties en vele anderen.

De brandweer gunde Gerritsen vanuit een hoogwerker bovendien een symbolische laatste blik over de gemeente. Volgende week wordt hij geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Almelo.

Biltse inwoners kunnen nog tot woensdag 28 september hun mening geven over het profiel van de nieuwe Biltse burgemeester door een vragenlijst in te vullen op www.burgemeesterdebilt.nladvertentie