Brandweeroptocht in De Bilt was grandioos spektakel

Liefhebbers van brandweervoertuigen konden zaterdag 11 juni hun hart ophalen tijdens de optocht van brandweervoertuigen door De Bilt en Bilthoven.

De optocht van 56 historische en moderne brandweervoertuigen trok onder onophoudelijk geloei door de gemeente ter gelegenheid van het eeuwfeest van de Biltse brandweervereniging. Er was muzikale begeleiding van de Brandweerharmonie en de Biltse Harmonie.

Er zaten ware pareltjes bij, zoals een roemruchte Ahrens Fox autospuit uit 1927. Een van de moderne blikvangers was een Bronto Skylift, een hoogwerker van 60 meter hoog.

De publieke belangstelling tijdens de route van 9 km was groot. Duizenden mensen stonden langs de route om de voertuigen te bewonderen. Op de Julianalaan en de Hessenweg stond het rijendik.

De optocht eindigde bij gemeentehuis Jagtlust, waar het defilë werd afgenomen door  burgemeester Arjen Gerritsen, wethouder Jolanda van Hulst, de postcommandant van Brandweer Bilthoven en enkele genodigden. Ook hier was veel publiek aanwezig.

Kortom, een waar feest van de brandweer voor alle toeschouwers.

Foto's: Rob Jastrzebski


advertentie