Vernieuwde speelplaats aan Planetenbaan feestelijk geopend

Met het doorknippen van een lint opende wethouder Jolanda Van Hulst op 21 mei de vernieuwde speelplaats aan de Planetenbaan.

Leyla, Linda en Marjolein, 3 moeders uit de buurt, hebben zich anderhalf jaar lang ingezet om deze vernieuwing te realiseren. En met succes.

De gemeente zorgde voor het grote nieuwe speeltoestel voor de oudere kinderen, Jantje Beton voor een kasteeltoren met glijbaan en peuterschommel voor de allerkleinsten. De SSW, de Opstandingskerk en Metz onderhoud maakten een wip en een zeehond 'wipkip' mogelijk.

De bewonerscommissie Planetenbaan bekostigde samen met de buurt een knikkerpot en hinkeltegels. Die worden binnenkort geplaatst.

Op de feestelijke openingsmiddag met muziek van dj Lars, waren er tal van kinderactiviteiten. Schminken, cakejes versieren, een melkkoe en natuurlijk een springkussen. MENS De Bilt zette een sportcoach in voor een leuke en sportieve activiteit met de kinderen.

Ook de plaatselijke middenstand droeg een steentje bij met hapjes en drankjes voor tijdens de feestelijke openingsmiddag.

Kortom, een prachtig voorbeeld van een geslaagd burgerinitiatief!


advertentie