WP-leerlingen showen zomercollectie Winkel zonder Kassa

Maj en Jeroen, Havo 3-leerlingen van de Werkplaats uit Bilthoven, organiseerden op 19 mei een modeshow in de Winkel zonder Kassa in De Bilt.

Zij deden dat in het kader van hun 3-daagse maatschappelijke stage. Voor de modeshow gebruikten de leerlingen mooie kleding uit de zomercollectie van de Winkel zonder Kassa.

Bij het voorbereiden van de modeshow en het opruimen en prachtig aankleden van de winkel kregen de stagiairs hulp van andere Werkplaats-leerlingen. Maj en Jeroen liepen zelf ook als model mee.

In de Winkel zonder Kassa kunnen vrouwen die onder het bestaansminimum leven, een nieuwe outfit uitzoeken. Compleet met schoenen, accessoires en verzorgingsproducten.

Octavica Soering, oprichtster van de winkel, vindt het belangrijk dat deze vrouwen - die vaak vooral bezig zijn met ‘overleven’ - hun eigenwaarde en zelfverzekerdheid kunnen behouden.

Deze leuke én zinvolle stage is zowel de leerlingen als Octavia Soering uitstekend bevallen. De stage kwam tot stand met bemiddeling van de vrijwilligerscentrale van MENS De Bilt.      
Foto's: Hans Lebbe / HLP Images


advertentie