Biltse fracties starten onderzoek naar jeugdzorg

Verschillende fracties in de gemeenteraad zijn een gezamenlijk onderzoek gestart naar de begeleiding van Biltse jongeren en gezinnen door Veilg Thuis/SaVe.

Aanleiding zijn de eerste resultaten van een Utrechts onderzoek naar aanleiding van klachten over Veilig Thuis/SaVe onder de inwoners van Utrecht. Daarin zou geklaagd worden over mismanagement, gevoel van onveiligheid en verwarring tussen feiten of fictie.

Veilig Thuis is een fusie van het voormalige Advies- en Meldpunt Kindermishandeling en het steunpunt Huiselijk Geweld en biedt ook jeugdbescherming aan onder de naam SAVE.

De bezorgde raadsleden roepen inwoners op om te vertellen over de ervaringen met Veilig Thuis/SaVe, of ze nu positief, neutraal, of negatief zijn. 'Klachten én complimenten of opmerkingen zijn meer dan welkom', zegt onderzoekleider Connie Brouwer, mede namens de PvdA, SP en ChristenUnie. 'De resultaten zullen helpen om de jongeren en hun ouders beter te kunnen helpen.'

Recties kunnen naar jongereninzorg@debilt.nl. Reacties zijn op geen enkele wijze herleidbaar en gegevens worden na de inventarisatie vernietigd.


advertentie