RegioTV De Bilt

Echtpaar Wiegerink-Sterrenburg 60 jaar getrouwd

Het echtpaar vierde op 26 april hun 60-jarig huwelijk. Vanwege de lintjesregen kon de burgemeester het paar helaas niet persoonlijk feliciteren.

Gerard Wiegerink en Gé Sterrenburg trouwden 60 jaar geleden in Hengelo. Gerard groeide op in Hengelo, Gé in Sprang-Kapelle. Toen ze 18 was verhuisde Gé verhuisde naar Hengelo om een tante te helpen met de kinderen. Ze werd collectant in de kerk en ontmoette zo Gerard.

Ze leerden elkaar pas echt kennen bij het jeugdwerk van de kerk. Na 5 jaar verkering kregen ze een woning en trouwden ze. Daar werden hun 3 kinderen geboren.

Gerard en Gé hebben allebei bij de Hema gewerkt. Daarna werkte Gé parttime in de bejaardenzorg, maar later ging ze weer bij de Hema werken, tot 1988. 

Gerard ging in 1956 bij de NS werken. De laatste jaren gaf hij les bij de centrale opleiding van de NS, onder andere aan de Croeselaan in Utrecht. In 2000 verhuisde het paar naar Bilthoven. Ook de kinderen wonen allemaal in de regio Utrecht. Het paar heeft 5 kleinkinderen.

Gerard heeft altijd veel vrijwilligerswerk voor de kerk gedaan en later ook bij woonzorgcentrum De Koperwiek. Ze vierden hun bruiloft met familie en vrienden in Maarsbergen. De gemeente stuurde bloemen.