RegioTV De Bilt

Drukbezochte bewonersavond wijkraad De Leijen

Maandag 24 oktober hield wijkraad De Leijen haar jaarlijkse informatieavond voor bewoners van de Bilthovense wijk De Leijen.

Voorzitter Hanneke Brosi leidde de avond en wethouder Hans Mieras gaf de aftrap. Hij vertelde dat de SSW binnenkort start met de bouw van 90 appartementen bij het JP Oudkwartier. Ook spreekt de gemeente op korte termijn over snelheidsremmende maatregelen op de Berlagelaan.

Johan Botter, wijkbeheerder van de SSW, sprak over het leefbaar houden van je eigen woonomgeving: wat moet je melden bij de gemeente of de SSW en wat kun je als bewoner zelf doen. 

Wijkagent Floris Moons gaf vervolgens uitleg over Whatapp Buurtpreventie. Via een whatsappgroep kun snel verdachte situaties aan elkaar melden. Hiervoor heb je wel een smartphone nodig. 

Caro Hollebeek van gemeente De Bilt gaf uitleg over het nieuwe afvalbeleid in gemeente. Er komt een kliko bij voor plastic, metaal en drinkpakken en ook bij hoogbouw komt er meer gescheiden inzameling.

John Kragting van de gemeente sprak tenslotte over de vorderingen van de ondertunneling. Komend weekend rijdt de aannemer het brugdek op zijn plek. Daarna start het uitgraven van de tunnel. De totale bouw heeft vertraging opgelopen. Het is nog niet duidelijk hoeveel vertraging er is.