RegioTV De Bilt

Gemeente organiseert Afvalbraderie

Zaterdag 13 februari organiseert gemeente De Bilt vanaf 13.30 uur een Afvalbraderie bij de Milieustraat.

De braderie vormt de feestelijke aftrap van de campagne “Terug naar 100”, om samen met inwoners te komen tot betere manieren van afvalscheiden en - inzamelen.

Op deze informatie- en doemarkt vertellen afvalinzamelaars, Emmaus en gemeente De Bilt over het recyclen van afval.

Het Repair Café is aanwezig voor reparatie van kapotte spullen en voor kinderen is er een knutselplek, de Ren-je-rot-afval-quiz en andere spelletjes.

Komende maand vraagt de gemeente ruim 1.500 inwoners en bewonersorganisaties naar hun ideeën over een betere afvalscheiding en –inzameling.

Tijdens de Afvalbraderie kunt u hierover ook uw mening kwijt en vanaf 10 februari kunt u deelnemen aan de enquête op www.debilt.nl/afval. De resultaten vormen belangrijke input voor een besluit door de gemeenteraad over een nieuwe manier van inzamelen.

Doel is dat we in 2020 75% van ons huishoudelijk afval hergebruiken. Hiervoor moet de jaarlijkse hoeveelheid afval teruggebracht van 225 naar 110 kilo per persoon.

Zaterdag 6 februari delen promotieteam op de Hessenweg in De Bilt, in de Kwinkelier in Bilthoven en op het Maertensplein in Maartensdijk strippenkaarten uit voor gratis consumpties en een gratis inzamelbox tijdens de Afvalbraderie.