Winnaars Sportgala 2016: shorttrack, beachvolley en hockey

zaterdag 30 januari 2016 08.52 uur | laatst gewijzigd: zaterdag 30 januari 2016 22.12 uur | auteur: Redactie

SCHC Dames 1 is voor de tweede opeenvolgende maal tot de Biltse Sportploeg van het Jaar gekozen.

Dat is vrijdag 29 januari 2016 bekend gemaakt op het zevende Sportgala De Bilt, dat werd gepresenteerd door Astrid Kersseboom.

Het D1 team van hockeyclub SCHC uit Bilthoven kende in 2015 een emotionele start door het verlies van keepster Inge Vermeulen.

Het team werd hierdoor nog hechter en leverde in 2015 wederom prachtige prestaties. Ze werden Europees kampioen en werden tweede op het landskampioenschap, waar ze nipt verloren van Den Bosch. 

De 15-jarige Bram Steenaart uit Westbroek werd Sporttalent van het Jaar. Hij werd kampioen bij zijn club SVU uit Utrecht in de Olympische sport shorttrack en won vele nationale en internationale prijzen.

De 16-jarige beachvolleyballers Esmee Priem en Fuerra Everaert van sv Irene uit Bilthoven werden Jeugdsportploeg van het Jaar. De strijd, vechtlust en enorme inzet van het talentvolle team zorgden in 2015 voor de overwinning op het NK Beachvolleybal (onder de 18 jaar).

Dit jaar door ontbrekende nominaties geen prijs in de categorie Sportman en Sportvrouw. Daarom was er een speciale ereprijs voor de Biltse Larissa van Meerten, die wereldkampioen Bikinifitness werd. 

Advertenties