De Bilt tekent COC’s Regenboog stembusakkoord

zondag 11 maart 2018 16.56 uur | laatst gewijzigd: zondag 11 maart 2018 17.06 uur | auteur: Redactie

Zaterdag werd in Het Lichtruim in Bilthoven door vertegenwoordigers van GroenLinks, PvdA, D66, Beter De Bilt en SP een handtekening gezet onder het Regenboog stembusakkoord van COC Midden-Nederland.

In het akkoord staan maatregelen op het gebied van LHBTI-emancipatie om in de komende raadsperiode uit te voeren. COC Midden-Nederland vraagt hiermee in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen aandacht voor de belangen van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI).

"Ik ben ontzettend blij dat deze partijen ons akkoord hebben getekend. We zien deze partijen als partners voor de komende vier jaar om voor LHBTI-inwoners van De Bilt in actie te komen. De uitslag van de verkiezingen op 21 maart is natuurlijk ook erg bepalend, maar we rekenen erop dat ze hun best gaan doen om zoveel punten uit het akkoord te realiseren", aldus Simon Timmerman, voorzitter COC Midden-Nederland.

In het akkoord staan maatregelen die betrekking hebben op gemeentelijk beleid, het bevorderen van veiligheid, het ondersteunen van jongeren, kwetsbare groepen en zichtbaarheid.

Advertenties