Wie krijgt het Groene Lintje 2018? Doe mee en stem!

zondag 14 januari 2018 12.26 uur | laatst gewijzigd: zondag 14 januari 2018 13.06 uur | auteur: Redactie

GroenLinks De Bilt reikt jaarlijks het Groene Lintje uit aan duurzame initiatieven. Dit jaar mogen bewoners stemmen op de genomineerde projecten.

Er zijn 3 projecten genomineerd voor het Groene Lintje 2018. Bewoners bepalen dit jaar als publieksjury welk project het lintje krijgt. Ze kunnen tot zondag 11 februari 2018 stemmen op:

1. Riksjaproject 'Fietsen alle jaren'
Vrijwilligers fietsen in een riksja met 1 of 2 ouderen die zelf niet meer kunnen fietsen om ze het gevoel van ‘de wind door je haren’ terug te geven. Initiatief Fietsersbond. Het project startte in maart 2017 en inmiddels zijn tientallen ritten gemaakt. 

2. Budgetkring De Bilt: 'Leer meer doen met minder'
Leefstijlprogramma waarin deelnemers in kleine groepen onder begeleiding op zoek gaan naar manieren om op inspirende wijze bewuster met geld, groen en gezondheid om te gaan. De werkgroepen komen 4 maanden bij elkaar. Deelname is gratis. 

3. Weesfietsenproject De Bilt
Amateurfietsenmakers knappen door de gemeente verwijderde fietsen en oude fietsen van particulieren op om zoveel mogelijk statushouders van een fatsoenlijke fiets te voorzien. De fietsen worden via Steunpunt Vluchtelingen verkocht. 

Meer informatie over de projecten: https://debilt.groenlinks.nl. Stemmen kan via https://nl.surveymonkey.com/r/X23Q3H9.

Advertenties