RegioTV De Bilt

Irene Dames 1 wint op karakter

Op 28 oktober speelde Irene Dames 1 tegen Kalinko Dames 1 uit Den Haag. De strijd tussen de beide koplopers was bij vlagen van heel hoog niveau, soms slecht, maar altijd spannend.

Na een krappe 27-25 zege in de 1e set had Irene onder leiding van een sterk spelende Madelon Maurice de 2e set steeds het beste van het spel (25-22). Kalinko knokte zich via 2 ruime setoverwinningen (13-25 en 16-25) helemaal terug in de wedstrijd naar 2-2. Irene liet zien dat ze over een enorme mentale veerkracht beschikte en trokken de beslissende set naar zich toe met 15-10.

Coach Erna Everaert was zeer tevreden: “Knap dat we met zoveel jonge meiden tegen zo’n topteam overeind blijven. Na de vierde set wist ik dat er iets moest gebeuren, door met meer risico te serveren kregen we weer vat op het spel van Kalinko en trokken we toch nog aan het langste eind. Een mooi resultaat dat hoop geeft voor de toekomst.”

Op 2 november om 20.00 uur speelt Irene Dames 1, nu 2e op de ranglijst, weer een thuiswedstrijd in sporthal Kees Boeke te Bilthoven, tegen Nesselande Dames 1 (11e op de ranglijst).

(foto Ron Beenen)


advertentie