Ook PvdA keert zich tegen bezuinigingen college

zondag 24 mei 2015 22.54 uur | laatst gewijzigd: zondag 24 mei 2015 22.55 uur | auteur: Redactie

De Biltse oppositie begint zich te roeren tegen de aangekondigde bezuinigingen van zeven procent op alle subsidies door het college van B&W.

Eerder liet Beter De Bilt al weten te werken aan een alternatief bezuinigingsplan en nu kondigd ook de PvdA aan met een goed onderbouwd alternatief te komen waardoor minder ingrijpend bezuinigd hoeft te worden.

Omdat het college voorstellen heeft gedaan om te inversteren in een nieuw zwembad en in de renovatie van Het Nieuwe Lyceum en De Vierstee in Maartensdijk, dient er extra bezuinigd te worden.

Het college van D66, VVD, CDA en GroenLinks kiest er voor om 420.000 euro per jaar minder aan subsidies beschikbaar te stellen, en daarmee alle (vrijwilligers)organisaties zonder onderscheid te korten met 7%, 

De PvdA verzet zich fel tegen het naar eigen zeggen fantasieloos bezuinigen zonder dat duidelijk is wat hier de consequenties van zijn. Er zit volgens de partij geen inhoudelijke visie achter maar is slechts een kaasschaafmethode.

De PvdA zal haar alternatieve plan tijdens de raadsvergadering van 25 juni indienen. Ondertussen roept ze gedupeerden op aan het college de consequenties van de bezuinigingen kenbaar te maken.

Advertenties