Anneke Iseger gehuldigd op gemeentehuis

zondag 20 augustus 2017 11.31 uur | laatst gewijzigd: maandag 21 augustus 2017 10.35 uur | auteur: Welmoet Tideman

Anneke Iseger, oud-correspondentie van de Biltsche Courant, is op 18 augustus door het Comité ‘Anneke Bedankt’ gehuldigd op gemeentehuis Jagtlust.

Anneke is dit voorjaar na 29 jaar gestopt bij de Biltsche Courant. Omdat dit in stilte gebeurde, riepen veel inwoners van De Bilt om een afscheid. Daarom volgde een theatraal fotomoment op het bordes van het gemeentehuis Jagtlust.

Anneke begon in 1988 met een rubriekje ‘Biltse Herinneringen’ in de Biltse Post, waarin ze lezers hielp met het terugvinden van teksten van vergeten versjes.

Zij werd lid van toneelvereniging Steeds Beter, werd actief in 'Gluren bij de Buren' en begon thrillers te schrijven. Daarnaast trad ze met pianist Ignaas de Jong op met liedjes voor ouderen in zorgcentra.

Anneke besteedde vele nachtelijke uren om de kopij op tijd op de redactie te krijgen, en kreeg zelfs de bijnaam ‘Miss BCC’. In 2009 kreeg Anneke voor haar correspondentschap een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Arjan Gerritsen.

Het comité zorgde geheel in stijl voor een theatraal afscheid op het bordes van gemeentehuis Jagtlust. Daarna verplaatste het gezelschap zich naar het Lichtruim, waar Anneke werd toegesproken en -gezongen.

Advertenties