RegioTV De Bilt

Echtpaar Doorn-Weijman 60 jaar getrouwd.

Locoburgemeester Hans Mieras feliciteerde 18 juli het echtpaar Doorn-Weijman in Bilthoven met hun 60-jarig huwelijk.

Zestig jaar geleden trouwde het paar in Wageningen. Giel Doorn groeide op in Bussum en Bep Weijman in Wageningen. Ze leerden elkaar kennen door toedoen van Dicky, een vriendin van Bep. Zij had een vriend die in een kazerne in Ede gelegerd was, waar Giel ook in militaire dienst was. In het begin van hun huwelijk trok het stel in bij de ouders van Bep in Wageningen. Ze verhuisden in januari 1961 vanuit Wageningen naar de Troelstraweg in De Bilt, en zijn later Centrum 2 in Bilthoven gaan wonen.

Via avondstudies werkte Giel zich op tot bouwkundig tekenaar, wat hij tot zijn pensionering bleef. Na zijn pensionering fietste hij veel, en heeft 13 keer de Nijmeegse Vierdaagse gelopen. Bep heeft altijd veel vriendinnen en buren geholpen, een soort mantelzorg.

Het echtpaar kreeg twee dochters en heeft vier kleindochters. Op 15 juli hebben de kinderen voor een verrassingsfeest gezorgd, wat nog een keer met alle familie wordt overgedaan als een kleindochter uit Suriname in augustus naar Nederland komt.