Irene MB1 sluit seizoen af met zilver op NK

zaterdag 03 juni 2017 20.58 uur | laatst gewijzigd: zaterdag 03 juni 2017 23.23 uur | auteur: Redactie

Na het kampioenschap in regio West streed Irene MB1 in Emmeloord voor de nationale titel met de kampioenen van de andere 3 regio’s.

Irene begon zenuwachtig tegen Lycurgus uit Groningen en kwam al snel op achterstand. Maar daarna kantelde de strijd en won Irene met 2-0. Ook de tweede wedstrijd tegen Voltena uit Werkendam won het meidenteam. Daarmee was Irene door naar de finale.

De laatse poulewedstrijd was tegen RIVO uit Rijssen, het team dat Irene ook in de finale zou treffen. Irene won deze wedstrijd ook met 2-0, maar deze uitslag was niet meer van belang.

In de finale was RIVO en zet en kwam Irene er niet aan te pas. In de tweede set was het omgekeerd. De aanvalscombinaties van Irene liepen nu wel gesmeerd en het team trok de stand met overtuiging gelijk.

RIVO begon de derde set met een geweldige opslagbeurt, waarna Irene achter de feiten aanliep en de wedstrijd niet meer kon kantelen. Het werd zilver voor Irene.

Na de eerste teleurstelling beseften de meiden van Irene dat ze dit seizoen een hele bijzondere prestatie hebben neergezet. Want nooit eerder presteerde een team van Irene zo goed op het NK. Alle reden om trots te zijn dus. 

Advertenties