Leerlingen Werkplaats lopen stage bij Voedselbank De Bilt

woensdag 10 mei 2017 19.29 uur | laatst gewijzigd: woensdag 10 mei 2017 19.43 uur | auteur: Redactie

Oscar en Jelle, 3 havoleerlingen van de Werkplaats Kindergemeenschap in Bilthoven liepen hun maatschappelijke stage bij Voedselbank De Bilt.

De leerlingen kozen bewust voor de voedselbank, omdat ze daarbij echt het idee hadden dat het om een maatschappelijke stage ging. 

Voedselbank De Bilt kon de inzet van de leerlingen goed gebruiken. Controleren en sorteren van producten in het magazijn, stellingen schoonmaken, de zolder opruimen, vullen van de voedselpakketten. Er was genoeg te doen en er werd hard gewerkt, tot tevredenheid van magazijnmeester Alfred Schleifert.

De leerlingen kregen een goed inzicht in hoe het werkt bij een voedselbank, hoeveel vrijwilligers er werken (rond de 60!), hoe het zit met de houdbaarheid van voedingsmiddelen en welke producten geschikt zijn voor de voedselbank.

De maatschappelijke stage is bedoeld om jongeren te laten kennismaken met vrijwilligerswerk en hoe ze zo iets voor anderen kunnen betekenen. Havo en vwo-leerlingen van Werkplaats en HNL doen jaarlijks mee. Vrijwilligerscentrale MENS De Bilt bemiddelt tussen school en stageplek.

Foto: Hans Lebbe / HLP Images (zie ook www.debiltinbeeld.nl).

Advertenties