RegioTV De Bilt

Irene MB1 vijfde op landelijk jeugdkampioenschap

De meiden van Irene MB1 troffen een zware poule op de Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen en eindigden op een mooie vijfde plaats.

In de categorie 15-16 jarigen streed het team op zaterdag 18 maart met 7 andere teams om wie er kampioen van Nederland zou worden.

Irene had geen gunstige loting, want het team zat in een poule met grootmachten VC Sneek, Sliedrecht Sport en Hally uit de Achterhoek.

Na een moeizame start tegen Sliedrecht Sport, kwam het team sterk terug en won de eerste set. Sliedrecht won de tweede set en de wedstrijd eindigde in 1-1.

De wedstrijd tegen Sneek was spannend en Irene had zelfs enkele setpoints. Helaas won Sneek toch beide sets. In de derde en laatste wedstrijd van de poule moest Irene van Halley winnen om in de halve finale te komen. De meiden wonnen de eerste , maar verloren de tweede set. Daardoor behaalden ze de vijfde plaats.

Coach Erna Everaert: "Meer dan 80 clubs deden mee aan dit kampioenschap. Een vijfde plaats is voor ons dan ook een knappe prestatie." Het team gaat zich nu weer focussen op de competitie. Daar is de overwinning in zicht.