Riksja-project van start in De Bilt

zaterdag 11 maart 2017 19.25 uur | laatst gewijzigd: zaterdag 11 maart 2017 18.55 uur | auteur: Redactie

Ouderen weer de wind in hun haren laten voelen. Dat is het doel van het project van Fietsersbond De Bilt en MENS De Bilt, dat op 10 maart startte.

Het project 'Fietsen Alle Jaren' is een Deens initiatief, dat wereldwijd navolging vindt. Zo ook in De Bilt, waar vrijwilligers een ritje maken met mensen die zelf niet meer kunnen of durven fietsen.

De Bilt is de negende Nederlandse gemeente die meedoet. De landelijke coördinatie is in handen van Henk Zandvliet, tevens raadslid voor GroenLinks in De Bilt.

Volgens Zandvliet is het idee achter het project om mensen die altijd gefietst hebben opnieuw het plezier te geven van de wind door hun haar. En ze een fijne dag te bezorgen door ze op plekken te brengen waar ze mooie herinneringen aan hebben. 

Wethouder Rost van Tonningen opende het project op vrijdag 10 maart door als eerste deelnemer plaats te nemen in de riksja. Hij deed dat samen met Evelien Ribbens, directeur van MENS De Bilt.

Een vrijwilliger bracht beiden vervolgens per riksja van gemeentehuis Jagtlust naar de officiele opening van NLdoet bij zorgboerderij Nieuw Bureveld in De Bilt. Meer lezen? Kijk op www.mensdebilt.nl.

Advertenties