RegioTV De Bilt

Bilts college trekt besluit tijdelijke woningen in

Het college van De Bilt heeft haar besluit ingetrokken om 44 tijdelijke woningen te bouwen in De Bilt, Bilthoven en Hollandsche Rading.

De gemeente en woningstichting SSW kwamen tot de conclusie dat er geen acute noodzaak meer is om de tijdelijke woningen te realiseren. Dit besluit is gebaseerd op actuele gegevens en trends en op de verwachting van SSW dat zij in 2017 statushouders in bestaande woningen kan huisvesten.

Uit zeer recente informatie blijkt dat in 2017 een terugloop is te verwachten in het aantal te huisvesten statushouders ten opzichte van 2016.

De tijdelijke woningen waren gericht op 1 tot 2 persoons huishoudens. Nu blijkt dat veel statushouders gezinshereniging aanvragen en dat er minder alleenstaande statushouders zijn, is er ook minder behoefte aan deze woningen. Daarnaast worden in de provincie Utrecht een aantal vergelijkbare projecten voor 1 tot 2 persoons huishouden opgeleverd.

Het huidige plan heeft volgens wethouder Bakker-Smit aangetoond dat het bouwen van tijdelijke woningen een realistische mogelijkheid is.

Mocht er in de toekomst toch een acute noodzaak zijn om tijdelijke woningen te bouwen, dat bekijkt het college met de gemeenteraad welke maatregelen dan noodzakelijk zijn.