PvdA De Bilt: weer enorm overschot op WMO-budget

zaterdag 15 oktober 2016 16.57 uur | laatst gewijzigd: zondag 16 oktober 2016 16.32 uur | auteur: Redactie

PvdA De Bilt trekt aan de bel omdat de gemeente dit jaar 2,4 miljoen overhoudt op het WMO-budget. Vorig jaar was dat bijna 2 miljoen euro.

In een open brief eist De PvdA dat het overschot ten goede komt van inwoners met een zorgbehoefte. Ook eist de partij excuses van verantwoordelijk wethouder Anne Brommersma.

In 2014 schatte het college in dat er enorm bezuinigd moest worden op de WMO. De eenvoudige huishoudelijke hulp werd toen afgeschaft. In 2015 bleek dat de gemeente bijna 2 miljoen van het budget overhield.

De PvdA eiste toen excuses van verantwoordelijk wethouder Anne Brommersma. Volgens raadslid Erik van Esterik was de wethouder van mening dat een dergelijk overschot eenmalig was. Maar dit jaar is het overschot blijkbaar nog groter.

De PvdA wil dat het college geen geld oppot, maar met plannen komt. Zoals kortere wachttijden bij het sociaal team en lagere eigen bijdragen voor lokale zorg, zodat mensen geen zorg gaan mijden. Ook wil de partij verruiming van de regeling voor chronisch zieken en ondersteuning van vrijwilligers en mantelzorgers.

Bijlage: Open brief PvdA

 

Documenten

Advertenties