Frans van den Berg krijgt onderscheiding

dinsdag 11 oktober 2016 18.03 uur | laatst gewijzigd: donderdag 13 oktober 2016 19.26 uur | auteur: Redactie

Zaterdag 8 oktober huldigde waarnemend burgemeester Bas Verkerk vrijwillig brandweerman Frans van den Berg al Lid van de Orde van Oranje Nassau.

Frans van den Berg ontving zijn koninklijke onderscheiding tijdens de jaarlijkse uitreiking van diploma's, oorkondes en onderscheidingen van de vrijwillige brandweerkorpsen uit De Bilt, Bilthoven, Groenekan, Maartensdijk en Westbroek. 

Van den Berg zette zich ruim 25 jaar in voor de samenleving als vrijwillig brandweerman. Binnen de brandweer werd hij gewaardeerd om zijn hoge beschikbaarheid en opkomst bij uitrukken en oefeningen.

Dag en nacht en bij weer en wind stond hij paraat en trad hij op als hulpverlener bij vele, soms zeer lastige incidenten.

Na de huldiging kregen de geslaagden hun diploma van de burgemeester. Ook reikte de  burgemeester oorkondes en onderscheidingen uit om de jubilarissen te bedanken die al vele jaren in dienst zijn van de verschillende korpsen (10/12,5/25/35 jaar).

De collega's van korps Westbroek kwamen later en betraden gezamenlijk het podium. Zij waren eerder die avond nog bezig om een parachutist uit het water bij de Kooidijk in Westbroek te redden.

Advertenties