Hans stept marathon voor zeldzame ziekte PXE

woensdag 28 september 2016 14.27 uur | laatst gewijzigd: woensdag 28 september 2016 16.13 uur | auteur: Redactie

Hans Traag stepte vorige week zaterdag 42 kilometer voor meer aandacht en geld voor de ziekte PXE. Een hele prestatie voor iemand met deze ziekte.

Maar liefst 2 jaar trainde Hans om de tocht van 42 kilometer langs de grenzen van gemeente De Bilt te volbrengen. Guido Kranenburg, arts-onderzoeker bij UMC Utrecht, begeleidde Hans tijdens het steppen.

De tocht startte bij UMC Utrecht, waar ook het Landelijk Expertisecentrum PXE is gevestigd. PXE is een zeldzame en erfelijke ziekte, die huid, ogen en bloedvaten aantast. De ziekte leidt tot ernstige oog- en vaatproblemen. Ook Hans heeft daar veel last van.

Hans wil met zijn actie aandacht vragen voor deze zeldzame ziekte, die fysieke beperkingen oplegt. Omdat die beperkingen voor anderen onzichtbaar zijn, leidt dat vaak tot onbegrip.

Daarnaast is zijn doel om geld in te zamelen voor onderzoek. De stepmarathon bracht tot nu toe 4.574 euro aan donaties op. Daarmee zit de actie nu op 30% van het gestelde doel van 15.000 euro.

Meer informatie is te vinden op de actiepagina van Hans, waar u ook kunt doneren: www.actievoorumcutrecht.nl/actie/hans-traag.
Bekijk ook de vlogs van Hans op YouTube (zoeken op Hans Traag).

Advertenties