RegioTV De Bilt

Biltse ‘maanman’ geëerd met informatiebord

Astronaut en maanwandelaar David R. Scott woonde in de jaren 50 aan de Akker in De Bilt. Ter herinnering hangt daar nu een informatiebord.

De Amerikaanse astronaut woonde van 1958 tot 1960 in de flat aan de Akker. Hij was als straaljagerpiloot gestationeerd op vliegbasis Soesterberg. 10 jaar later vloog hij met de Apolla 15 naar de maan, deed geologisch onderzoek en maakte als 7e mens een maanwandeling.

David Scott maakte zijn eerste ruimtevlucht met de Gemini 8, samen met Neil Armstrong, de eerste man op de maan. David Scott is inmiddels 84 jaar en verkeert voor zover bekend nog in goede gezondheid.

Ter herinnering aan David Scott is een informatiebord geplaatst aan de zijgevel van flatgebouw Akker 133-227. Initiatiefnemer Peter Westenbrink kreeg voor zijn idee bijval van de Biltse Historische Kring.

Het verslag dat Peter schreef over zijn speurtocht naar de ‘maanwandelaar in De Bilt is verschenen in de Biltse Grift, het kwartaalblad van de Historische Kring.

Het herinneringsbord is gefinancierd via crowdfunding en is ontworpen naar voorbeeld van informatieborden in het Biltse Kloosterpark.

Beelden van de maanwandeling zijn te vinden op YouTube.