Seb (3) krijgt stoomcursus brandweerman

vrijdag 25 maart 2016 17.37 uur | laatst gewijzigd: vrijdag 25 maart 2016 18.19 uur | auteur: Redactie

De 3-jarige Seb Buis uit Bilthoven had donderdag 24 maart de dag van zijn leven op de brandweerkazerne.

Een brandweerwagen met voltallige bemanning haalde Seb thuis op voor een stoomcursus ‘brandweer voor beginners’ op de brandweerkazerne aan de Leijenseweg in Bilthoven. 

Ondanks zijn jonge leeftijd is Seb helemaal in de ban van de brandweer. Daarom schreef Sebs moeder een sollicitatiebrief n.a.v. een oproep voor nieuwe vrijwilligers. Dat maakte indruk op de Bilthovense brandweerlieden en Seb mocht met broer Mik (6) en zijn ouders langskomen.

De jongens maakten kennis met alle facetten van het brandweerwerk. Ze bekeken met grote ogen de brandweervoertuigen, mochten in de autoladder de lucht in en tot slot met een hogedrukspuit vlammenborden ‘uitspuiten’. Ze doorstonden hun eerste toets met glans.

Van bevelvoerder Ron Schoenmaker ontvingen Seb en Mik een heus ‘brandweerdiploma’, een brandweerkleurboek en een badge met jeugdbrandweerlogo. Deze eerste praktijkervaring is wellicht een stimulans om later toe te treden tot de echte jeugdbrandweer.

Veiligheidsregio Utrecht benadrukt dat zo’n kindercursus niet gebruikelijk is en dat dit echt een uitzondering is. [Beeld: R. Jastrzebski]

Advertenties